Paneer is een van oorsprong Indiase kaas die qua gebruik een klein beetje op Berloumi lijkt. Paneer wordt echter op een heel andere manier gemaakt en heeft ook een heel andere textuur. In de keuken gebruik je hem meestal in een lekker pittige curry of groenteschotel. Paneer zit boordevol eiwitten en bevat in verhouding minder vet dan Berloumi. Er wordt wel eens gezegd dat paneer het op tofu lijkt maar dan lekker.

We gaan nu ook paneer maken

Nu denk ik dat het wel leuk is om de volledige ‘op-de-markt-brenging’ met jullie te delen aan de hand van deze blog. Er worden minder interessante verhalen verteld en het is de bedoeling om zowel de positieve als de negatieve dingen openlijk met jullie te delen.

We staan paneermatig eigenlijk nog nergens. We kunnen wel paneer maken in onze bestaande machines maar efficiënt is dat niet. We hebben ook al enkele klanten zoals Foodbag waar we regelmatig paneer voor maken.

Het doel is om tegen eind 2025 minstens 1ton paneer per week te maken die verdeeld wordt door minstens één grote retailer.

Als je geïnteresseerd bent in ons paneer verhaal dan kan je abonneren op deze blog. Je krijgt updates dan in je mailbox. Als je niet geïnteresseerd bent dan mag je ook doen alsof.


Ontdek meer van De Zuivelarij

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geef een reactie

Ontdek meer van De Zuivelarij

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder