Vacature(s)

De Zuivelarij is een jonge, groeiende kaasmakerij in Berlare. We maken creatief/innovatief zuivel en zijn vooral bekend van Berloumi en Labneh. We zijn op zoek naar (m/v): Medewerker kaasmaker Inpakker/hygiëneverantwoordelijke Jobstudent(en) voor zaterdag Elk van onderstaande vacatures zijn afwisselender dan ze worden voorgesteld. In de praktijk ben je multi-inzetbaar, je ziet werk en niets is […]

Read More

Berloumi voor iedereen.

Berloumi voor iedereen. Berloumi is sinds enkele weken in Colruyt, Okay en Spar te verkrijgen. Vanaf begin juni ook in alle Delhaizewinkels. Naar aanleiding daarvan, en meer bepaald van de verlaagde prijs die daarmee gepaard gaat, hebben we het gevoel dat we ons naar onze andere winkeliers moeten verantwoorden. We begrijpen hun bekommernissen (of moeten […]

Read More

Rookaroma

Voedsel wordt al eeuwen lang gerookt. Terwijl het oorspronkelijk de bedoeling had de voedingswaren langer houdbaar te maken wordt er de dag van vandaag vooral gerookt omwille van de rooksmaak. De langere houdbaarheid ontstaat door de bacteriëndodende werking van stoffen als methanol en cyclische koolwaterstoffen zoals fenol en cresol. Maar vooral het feit dat er […]

Read More

Natriumcitraat zorgt ervoor dat kaas smelten goed gaat

De traditionele macaroni met kaas heeft één groot probleem. Omdat de saus niet mag schiften moet je er een groot deel bloem of maïzena (onder de vorm van Bechamelsaus) aan toevoegen om de vet in water emulsie in stand te houden. Maar dit komt niet zonder nadelen. Het zetmeel zorgt voor een bloemige smaak die […]

Read More

Weidemelk vs. Stalmelk

In Nederland werden enkele jaren geleden verschillende acties op touw gezet door bezorgde burgers. Het typische Nederlandse landschap met vergezichten vol grazende koeien was namelijk aan het verdwijnen. Zuivelfabrikanten brengen hun producten graag onder de aandacht met glanzende koeien, rustig grazend onder felblauwe luchten met in de verte een windmolen. Maar melkveebedrijven houden hun dieren […]

Read More

Kaasmakerij 2.0

Vanaf deze week beginnen we met het bouwen van onze nieuwe kaasmakerij / Zuivelarij. Het is de bedoeling om de productie van Berloumi veel efficiënter te laten gebeuren. Daarnaast moet het gebouw en de productielijn ook voldoende multifunctioneel zijn om als speeltuin te kunnen dienen voor onze afdeling Research & Development.Ondertussen is onze Cypriotische vriend Angelos Agathangelou druk […]

Read More

%d bloggers like this: