Carrageen

Carrageen Wat is carrageen, en hoe gebruik je het? Carrageen is een koolhydraat verkregen uit eetbare rode zeewieren. Carrageen wordt gebruikt in voeding als verdikkingsmiddel en stabilisator of emulgator onder het E-nummer E407. Het vindt vooral toepassing binnen zuivel(vervangende) gerechten en dranken. Denk maar aan chocolademelk, slagroom, yoghurt, sojadrank, … De gel die gevormd wordt door carrageen heeft een hoger […]

Read More

Vacature(s)

De Zuivelarij is een jonge, groeiende kaasmakerij in Berlare. We maken creatief/innovatief zuivel en zijn vooral bekend van Berloumi en Labneh. We zijn op zoek naar (m/v): Medewerker kaasmaker Inpakker/hygiëneverantwoordelijke Jobstudent(en) voor zaterdag Elk van onderstaande vacatures zijn afwisselender dan ze worden voorgesteld. In de praktijk ben je multi-inzetbaar, je ziet werk en niets is je te min. Als alles […]

Read More

Berloumi voor iedereen.

Berloumi voor iedereen. Berloumi is sinds enkele weken in Colruyt, Okay en Spar te verkrijgen. Vanaf begin juni ook in alle Delhaizewinkels. Naar aanleiding daarvan, en meer bepaald van de verlaagde prijs die daarmee gepaard gaat, hebben we het gevoel dat we ons naar onze andere winkeliers moeten verantwoorden. We begrijpen hun bekommernissen (of moeten we zeggen ergernissen). Het is […]

Read More

Rookaroma

Rookaroma

Voedsel wordt al eeuwen lang gerookt. Terwijl het oorspronkelijk de bedoeling had de voedingswaren langer houdbaar te maken wordt er de dag van vandaag vooral gerookt omwille van de rooksmaak of het rookaroma. De langere houdbaarheid ontstaat door de bacteriën dodende werking van stoffen als methanol en cyclische koolwaterstoffen zoals fenol en cresol. Maar vooral het feit dat er voor, […]

Read More

Smeltzouten en kaas

Smeltzouten en kaas De traditionele macaroni met kaas heeft één groot probleem. Omdat de saus niet mag schiften moet je er een groot deel bloem of maïzena (onder de vorm van Bechamelsaus) aan toevoegen om de vet in water emulsie in stand te houden. Maar dit komt niet zonder nadelen. Het zetmeel zorgt voor een bloemige smaak die de smaakpapillen […]

Read More

Weidemelk vs. Stalmelk

In Nederland werden enkele jaren geleden verschillende acties op touw gezet door bezorgde burgers. Het typische Nederlandse landschap met vergezichten vol grazende koeien was namelijk aan het verdwijnen. Zuivelfabrikanten brengen hun producten graag onder de aandacht met glanzende koeien, rustig grazend onder felblauwe luchten met in de verte een windmolen. Maar melkveebedrijven houden hun dieren graag binnen. Vooral omdat het […]

Read More

Kaasmakerij 2.0

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget] Vanaf deze week beginnen we met het bouwen van onze nieuwe kaasmakerij / Zuivelarij. Het is de bedoeling om de productie van Berloumi veel efficiënter te laten gebeuren. Daarnaast moet het gebouw en de productielijn ook voldoende multifunctioneel zijn om als speeltuin te kunnen dienen voor onze afdeling Research & Development. Ondertussen is onze Cypriotische vriend Angelos Agathangelou druk doende met […]

Read More