Nu onze Berloumi grillkaas definitief vertrokken lijkt (🌴vasthouden) en bijna overal verkrijgbaar is moeten we dringend op zoek naar enkele nieuwe uitdagingen. Die nieuwe uitdagingen zijn paneer en cannoli.
Paneer is een van oorsprong Indiase kaas waarvan ik denk dat hij veel te weinig gegeten wordt. Cannoli is een Siciliaanse zoetigheid op basis van ricotta waarvan ik ook denk dat het veel te weinig gegeten wordt.
Op deze blog kan je volgen hoe we onze paneer en cannoli tot een succes proberen te maken. Omdat niemand nog blogs leest kan je het verhaal ook volgen op onze Instagram en Facebook. Voor primeurs en de meest uitgebreide verhalen kan je hieronder op de blog abonneren.
Blijf als eerste op de hoogte en abonneer je op onze blog.
Onze paneer in Delhaize
Onze paneer in Delhaize Enkele weken geleden had ik Gerry, onze chauffeur, eens een staal van onze paneer laten afgeven bij Delhaize. Hij moest daar toch zijn. Meestal stuur je dan ook een begeleidende mail waarbij je over elk woord…
Kaasmisverstand #1
In het grootste deel van de gerijpte kazen die we in hier Europa eten wordt al de lactose omgezet in melkzuur. Dit gebeurt door melkzuurbacteriën die worden toegevoegd aan het begin van de kaasbereiding. Bij deze kazen (Cheddar, Gouda, Parmezaan,…
We gaan ook paneer maken
Paneer is een van oorsprong Indiase kaas die qua gebruik een klein beetje op Berloumi lijkt. Paneer wordt echter op een heel andere manier gemaakt en heeft ook een heel andere textuur. In de keuken gebruik je hem meestal in…
Carrageen
Carrageen Wat is carrageen, en hoe gebruik je het? Carrageen is een koolhydraat verkregen uit eetbare rode zeewieren. Carrageen wordt gebruikt in voeding als verdikkingsmiddel en stabilisator of emulgator onder het E-nummer E407. Het vindt vooral toepassing binnen zuivel(vervangende) gerechten…
Rookaroma
Voedsel wordt al eeuwen lang gerookt. Terwijl het oorspronkelijk de bedoeling had de voedingswaren langer houdbaar te maken wordt er de dag van vandaag vooral gerookt omwille van de rooksmaak of het rookaroma. De langere houdbaarheid ontstaat door de bacteriën…
Weidemelk vs. Stalmelk
In Nederland werden enkele jaren geleden verschillende acties op touw gezet door bezorgde burgers. Het typische Nederlandse landschap met vergezichten vol grazende koeien was namelijk aan het verdwijnen. Zuivelfabrikanten brengen hun producten graag onder de aandacht met glanzende koeien, rustig…