Packshot Labneh Schaap

Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram

Energie181 kcal / 757 kJ
Vetten10,8 g
waarvan verzadigde7,3 g
Koolhydraten4,5 g
waarvan suikers4 g
Eiwitten16,4 g
Zout0,8 g
labneh, tzatziki
Komkommer tzatziki met onze labneh

De ingrediënten voor onze labneh zijn:

Ingrediënten: gepasteuriseerde schapenMELK (95%), fermenten, mager koeMELKpoeder, zout, conserveermiddel (E202)

Allergenen: melk

Is Labneh gezond?

Natuurlijk is Labneh gezond! Maar in onze Zuivelarij zijn we voornamelijk bezig met de smaak. Onze Labneh is rijk aan eiwitten, vetten, mineralen en vitamines. Voor personen met lactose-intolerantie is er goed nieuws: Labneh bevat namelijk weinig lactose omdat de melk bijna volledig verzuurt tijdens het productieproces. En er is nog meer goed nieuws: je kan onze Labneh gerust eten als je zwanger bent, want de melk is sterk gepasteuriseerd.

Schapenmelk

De schapenmelk van Leen & Gert bevat van nature veel voedingsstoffen. Schapenmelk is geconcentreerder dan koemelk met een hoog vet en eiwitgehalte maar verder verschilt schapenmelk niet zo heel veel van koemelk.

Fermenten

Yoghurtfermenten zijn melkzuurbacteriën die worden gebruikt om melk om te zetten in yoghurt. Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus, fermenteren de melksuikers (lactose) en produceren melkzuur.

Koemelkpoeder

In onze Zuivelarij maken we elk product van een unieke boerderij. Omdat de samenstelling van de melk afhankelijk is van veel factoren voegen we soms meer of minder mager melkpoeder toe. Meestal is de melk (te) vet en met het mager poeder voegen we dus vooral eiwitten toe. Op deze manier krijgen we een eindproduct dat altijd ongeveer hetzelfde smaakt.

Zout

Onze labneh bevat een kleine hoeveelheid zout. Hou daar rekening mee als je hem wil gebruiken in zoete gerechten. Zout zorgt voor een volle smaak en een langere houdbaarheid.

Kaliumsorbaat

Onze Labneh bevat een kleine hoeveelheid van het volstrekt veilige kaliumsorbaat. Dat is een bewaarmiddel tegen schimmels en gisten dat in de natuur voorkomt in o.a. de lijsterbes. Omdat kaliumsorbaat heet goed werkt in een zure omgeving hoeven we slechts een klein beetje toe te voegen voor een goed resultaat.

Bron van eiwitten en vetten

Nog meer dan yoghurt (want het is geconcentreerd!) is Labneh een prima bron van eiwitten en vetten. De voedingswaarde zit ook in de vitamines en mineralen als B12 en Calcium die onze Labneh bevat. Bovendien heeft onze Labneh minder lactose dan yoghurt, omdat hij langer verzuurt. Onze Labneh is vegetarisch, maar niet vegan. De melk wordt eerst ‘bijna’ gekookt dus je kan gerust labneh eten als je zwanger bent.

Als je onze Labneh eet met groenten, verse kruiden en brood, dan eet je meteen volwaardige en gezonde maaltijd.

Packshot Labneh Schaap