Berlare wordt wel eens het Palermo van het noorden genoemd en dat is niet omwille van zijn lange misdaadgeschiedenis. Die naam heeft het volledig te danken aan de heerlijke verse cannoli die er gemaakt worden.
De gefrituurde, aan de binnenkant met chocolade bekleedde, deegrolletjes komen uit Sicilië. Ze worden gevuld met heerlijk zoete ricotta van Berlaarse bodem. De ricotta komt uit de zoete kaaswei die overblijft nadat er Berloumi gemaakt werd van Berlaarse melk.
Achter het ontstaan van onze cannoli schuilt een lang geleden gebeurd verhaal van heldenmoed, romantiek en valschermspringkunst.
In onze bedrijfswinkel, en weldra ook in enkele lokale winkels, vullen we dagelijks verse cannoli. Want vers gevuld en snel gegeten zijn ze op hun krokantst. Je kan bestellen en betalen via onze webwinkel (enkel afhalen) maar evengoed kan je gewoon langs komen.
Hoeveel calorieën bevat cannoli? Tja, wat kunnen we zeggen: “er zitten zeer veel eiwitten in”. En de eiwitten in onze cannoli zijn dan ook nog eens hoogwaardige wei-eiwitten. Je kan onze cannoli vergelijke met een stevig eclair maar dan met minder vetten, ongeveer evenveel koolhydraten maar vooral met veel meer eiwitten. Cannoli zijn dus perfect om na het duursporten te recupereren.
100 gram | 125 gram (stuk) | |
---|---|---|
Energie | 310 kcal / 1298 kJ | 389 kcal / 1622 kJ |
Vetten | 17,8 | 22,2 |
waarvan verzadigde | 8,4 | 10,5 |
Koolhydraten | 28,1 | 35,1 |
waarvan suikers | 17,1 | 21,4 |
Eiwitten | 9,1 | 11,3 |
Zout | 0,42 | 0,52 |
Kerst Cannoli
Onze standaard cannoli vulling is enkel ricotta en suiker. Maar je kan ricotta ook maken met een smaakje. Een Siciliaanse klassieker is met pistache of gekonfijte sinaasappel. Deze cannoli maken we voor kerst met speculaas en kerstgarnituur.