Labneh recepten
Met de Labneh-recepten uit onze Zuivelarij kun je eindeloos variëren. Smeer de Labneh uit op je mooiste bord, werk af met een lekkere topping, salsa, chutney, verse of gedroogde kruiden en veel olijfolie. Traditioneel serveer je Labneh met platbrood als mezze.
Labneh kan je evengoed gebruiken in recepten ter vervanging van zure room of roomkaas. Onze Labneh geeft je bereiding een rijkelijke smaak maar tegelijkertijd een fris-zure toets. Gebruik hem bijvoorbeeld in de plaats van tomaatsaus voor op je pizzabodem, als basis voor een stevige tzatziki, in kruidige Indische sauzen, als wat gezondere mayonaise of zelfs als basis van zelfgemaakte spreads & dips. Je kan hem ook combineren met onze minstens even lekkere Berloumi.

Labneh met gekonfijte prei en fenegriek
Korianderzaad en fengegriekblad passen heel goed bij deze eenvoudige maar feestelijke bereiding. Voor fenegriekblad moet je even naar de Indische winkel ofwel vervang je het door gedroogde peterselie.
California Dip
Jaren 70 klassieker uit de United States of Amerika. Hier met labneh in plaats van met zure room en mayo en gepimpt met pijnboompitten.


Pompoen uit de hete oven met sumak en hazelnoot
Sumak is een gedroogde bes met een zure smaak en een wat gerookte geur die perfect past bij de herfst.
Bloemkool tzatziki
Schaaf een bloemkool grof op een keukenrasp en meng met labneh, een klein beetje witte balsamico azijn en een beetje extra zout. Werk af met groene kruiden en lekkere olijfolie.


Labneh met guacamole
Guacamole wordt vaak gegeten met zure room. Het toeval wilt dat onze labneh de lekkerste zure room perfect kan vervangen. Doe de labneh niet in de guacamole, maar ernaast, met warme tortillachips of brood.
Labneh met gekonfijte citroen, za’atar en munt
Dit labnehrecept hebben we gemaakt met ingrediënten die bij Colruyt verkrijgbaar zijn, omdat we stiekem hopen dat onze labneh ooit bij Colruyt verkrijgbaar zal zijn. Vraag ernaar bij de winkelverantwoordelijke, dat helpt ons!


Labneh met bruine boter, walnoten en salie
Bij labneh denken we vaak aan zomerse tapas maar dat is onterecht. Je kan labneh ook met lekkere winterse ingrediënten toppen. Deze labneh topping vergt wel een beetje uitleg.
Tzatziki met labneh en dille
De beste tzatziki maak je met onze Labneh. We geven ook nog enkele algemene tips.


Labneh met pittig lamsvlees en opgelegde pruimen
Dit is een recept van Spar en je kan het hier terugvinden.
Labneh met quinoasalade, geschaafde bloemkool en appel
Deze quinoasalade bevat nogal wat verschillende ingrediënten. Samen zorgen ze voor een unieke speelse textuur. Met de Labneh erbij heb je een complete vegetarische maaltijd. Het recept voor de quinoa salade hebben we al eens eerder gemaakt samen met onze Berloumi.


Linzen, spinazie en labneh
Onze Labneh zit boordevol eiwitten. Samen met gebakken kruidige spinazie en linzen heb je al snel een volwaardige maaltijd. Dit recept werd bedacht door onze klant eFarmz.
Labneh met olijfolie en za’atar
Toegegeven, er is wat veel olijfolie op ons bord, maar deze combinatie is niet voor niets een klassieker uit het Midden-Oosten. Za’atar koop je ondertussen in elke supermarkt.


Labneh en ricotta kaastaart
In deze kaastaart zit tweemaal lekkers uit de Zuivelarij. De combinatie van onze Ricotta van Berloumi en onze Labneh zorgt voor een stevige, compacte kaastaart die toch fris en romig is. Aangezien zowel onze Labneh als onze Ricotta mooi stevig zijn, kan je veel mandarijnensap gebruiken.
Labneh met gepofte rijst en sumak
Deze bereiding is super crunchy. We maken deze gepofte rijst met poha. Dat zijn geplette rijstkorrels. een supercombinatie met onze Labneh!

Labneh met geroosterde worteltjes
De aardse, zoete smaak van deze geroosterde worteltjes past perfect bij onze frisse, pittige Labneh. Je serveert alles samen met tabouleh of zoals op de foto als bijgerecht, boordevol groenten.


Labneh met granaatappel en munt
Een gerechtje met Labneh hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met wat olijfolie, granaatappel en munt tover je een heerlijk aperitiefhapje op tafel.
Labneh met chips van zoete aardappel
Van al onze Labneh-recepten is dit het minst makkelijke. Om echt krokante groentechips te maken moet je onze tips volgen. Onze zachte, smeuïge en frisse Labneh past perfect bij deze robuuste, krokante chips van zoete aardappel. In de meeste gevallen eindigen groentechips als een wakke en vette hoop groenten op tafel. Hoe je echt krokante groentechips maakt leggen we hier uitvoerig uit.

Het Labneh recept van Ottolenghi
Ottolenghi bracht de keuken van het Midden-Oosten naar Europa. Zijn Labneh met zwarte olijven, pistachenoten, kruiden en citroen is ondertussen, volledig terecht, een moderne klassieker geworden. Een van de labneh recepten die je zeker eens moet gemaakt hebben.


Labneh met asperges en dragon
Asperges en dragon komen vrijwel op hetzelfde moment boven de grond in de lente. Maar niet enkel daarom zijn ze een lekkere combinatie.
Labneh met lente
Een beetje zoals hierboven maar dan met nog meer lente. Een recept van Spar.






