Labneh recepten

Met de Labneh-recepten uit onze Zuivelarij kun je eindeloos variëren. Smeer de Labneh uit op je mooiste bord, werk af met een lekkere topping, salsa, chutney, verse of gedroogde kruiden en veel olijfolie. Traditioneel serveer je Labneh met platbrood als mezze.

Labneh kan je evengoed gebruiken in recepten ter vervanging van zure room of roomkaas. Onze Labneh geeft je bereiding een rijkelijke smaak maar tegelijkertijd een fris-zure toets. Gebruik hem bijvoorbeeld in de plaats van tomaatsaus voor op je pizzabodem, als basis voor een stevige tzatziki, in kruidige Indische sauzen, als wat gezondere mayonaise of zelfs als basis van zelfgemaakte spreads & dips. Je kan hem ook combineren met onze minstens even lekkere Berloumi.

Bloemkool tzatziki

Schaaf een bloemkool grof op een keukenrasp en meng met labneh, een klein beetje witte balsamico azijn en een beetje extra zout. Werk af met groene kruiden en lekkere olijfolie.

Labneh met guacamole

Guacamole wordt vaak gegeten met zure room. Het toeval wilt dat onze labneh de lekkerste zure room perfect kan vervangen. Doe de labneh niet in de guacamole, maar ernaast, met warme tortillachips of brood.

Labneh met gekonfijte citroen, za’atar en munt

Dit labnehrecept hebben we gemaakt met ingrediënten die bij Colruyt verkrijgbaar zijn, omdat we stiekem hopen dat onze labneh ooit bij Colruyt verkrijgbaar zal zijn. Vraag ernaar bij de winkelverantwoordelijke, dat helpt ons!

Labneh met bruine boter, walnoten en salie

Bij labneh denken we vaak aan zomerse tapas maar dat is onterecht. Je kan labneh ook met lekkere winterse ingrediënten toppen. Deze labneh topping vergt wel een beetje uitleg.

Labneh met gekonfijte venkel en sinaasappel

Door de venkel lang te koken in sinaasappelsap wordt hij door en door gaar en zacht. Het kruidige sap kook je nadien in tot siroopdikte en de venkel wordt nog even gebakken. Dit alles voor extra smaak.

Geroosterde bloemkool met chaat masala

Door de bloemkool te roosteren komt een hele rijke, zoete smaak naar boven. Het chaat masala kruidenmengsel kost wel wat moeite maar geloof ons … dit is echt een heerlijke lekkere mezze!

Tzatziki met labneh en dille

De beste tzatziki maak je met onze Labneh. We geven ook nog enkele algemene tips.

Labneh met pittig lamsvlees en opgelegde pruimen

Dit is een recept van Spar en je kan het hier terugvinden.

Labneh met quinoasalade, geschaafde bloemkool en appel

Deze quinoasalade bevat nogal wat verschillende ingrediënten. Samen zorgen ze voor een unieke speelse textuur. Met de Labneh erbij heb je een complete vegetarische maaltijd. Het recept voor de quinoa salade hebben we al eens eerder gemaakt samen met onze Berloumi.

Linzen, spinazie en labneh

Onze Labneh zit boordevol eiwitten. Samen met gebakken kruidige spinazie en linzen heb je al snel een volwaardige maaltijd. Dit recept werd bedacht door onze klant eFarmz.

Labneh met olijfolie en za’atar

Toegegeven, er is wat veel olijfolie op ons bord, maar deze combinatie is niet voor niets een klassieker uit het Midden-Oosten. Za’atar koop je ondertussen in elke supermarkt.

Labneh en ricotta kaastaart

In deze kaastaart zit tweemaal lekkers uit de Zuivelarij. De combinatie van onze Ricotta van Berloumi en onze Labneh zorgt voor een stevige, compacte kaastaart die toch fris en romig is. Aangezien zowel onze Labneh als onze Ricotta mooi stevig zijn, kan je veel mandarijnensap gebruiken.

Labneh met gepofte rijst en sumak

Deze bereiding is super crunchy. We maken deze gepofte rijst met poha. Dat zijn geplette rijstkorrels. een supercombinatie met onze Labneh!

Labneh caprese

Een Libanese klassieker in combinatie met een Napolitaanse. Verrukkelijk lekker, maar niet toevallig ook in de kleuren van beide landsvlaggen.

Labneh met geroosterde worteltjes

De aardse, zoete smaak van deze geroosterde worteltjes past perfect bij onze frisse, pittige Labneh. Je serveert alles samen met tabouleh of zoals op de foto als bijgerecht, boordevol groenten.

Labneh met granaatappel en munt

Een gerechtje met Labneh hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met wat olijfolie, granaatappel en munt tover je een heerlijk aperitiefhapje op tafel.

Labneh met chips van zoete aardappel

Van al onze Labneh-recepten is dit het minst makkelijke. Om echt krokante groentechips te maken moet je onze tips volgen. Onze zachte, smeuïge en frisse Labneh past perfect bij deze robuuste, krokante chips van zoete aardappel. In de meeste gevallen eindigen groentechips als een wakke en vette hoop groenten op tafel. Hoe je echt krokante groentechips maakt leggen we hier uitvoerig uit.

Labneh met Turkse wortel

De rinse smaak van onze labneh en de zoete, aardse looksmaak van de gestoofde wortel. Als je dit één keer maakt doe je het zeker nog.

Het Labneh recept van Ottolenghi

Ottolenghi bracht de keuken van het Midden-Oosten naar Europa. Zijn Labneh met zwarte olijven, pistachenoten, kruiden en citroen is ondertussen, volledig terecht, een moderne klassieker geworden. Een van de labneh recepten die je zeker eens moet gemaakt hebben.