[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Vanaf deze week beginnen we met het bouwen van onze nieuwe kaasmakerij / Zuivelarij. Het is de bedoeling om de productie van Berloumi veel efficiënter te laten gebeuren. Daarnaast moet het gebouw en de productielijn ook voldoende multifunctioneel zijn om als speeltuin te kunnen dienen voor onze afdeling Research & Development.

Ondertussen is onze Cypriotische vriend Angelos Agathangelou druk doende met de productielijn. Twee wrongelbereiders van 1000 l en twee kookketels van 1400 l zullen naast de pers-, hijs- en pekelsystemen het pompende hart van de Zuivelarij vormen. Als alles in een continu systeem werkt zullen we makkelijk tot 600 kg Berloumi per dag kunnen maken. Volgens de huidige tendensen op de markt van de Belgische grillkazen zal onze capaciteit al snel voor 2/5 bezet zijn.

Een kaasmakerij bouwen doen de meeste mensen maar één keer in hun leven. Het is dus een kwestie van grondig voorbereiden en veel nadenken. Aangezien grondig voorbereiden geen natuurlijke eigenschap van mezelf is en veel nadenken niet op onze prioriteitenlijst stond de laatste maanden begint het angstzweet ons stilaan uit te breken.

Deze week wist iemand ons nog te vertellen dat we het beste onmiddellijk een vacuümcircuit met een centrale vacuümpomp doorheen de productieruimten konden leggen. Een vacuümcircuit, dat we daar zelf nog niet aan gedacht hadden. Morgen eens aan onze bankier vragen of hij daar meer over weet.

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Categories”][/siteorigin_widget]

Deel dit bericht als je dat wil!

About the author