Weimarkt

Op woensdag 1 juni en zaterdag 4 juni organiseren we in onze Zuivelarij een weimarkt. We stellen er onze culinaire ontwikkelingen op basis van kaaswei aan julie voor.

Wie ingeschreven is ontvangt een gratis biologisch weibrood

Doorlopend op het programma

Weibrood

Een samenwerking tussen De Zuivelarij, sociale bakkerij Compaan, Bio-Planet en de Provincie Oost-Vlaanderen. Weldra in je Oost-Vlaamse Bio-Planet winkel maar nu al te proeven tijdens onze weimarkt.

Presentatie ‘wat is wei’

Wat is dat nu in feite kaaswei? Is dat altijd hetzelfde? Wat zit daar in? In een korte presentatie kom je alles over deze reststroom van de kaasproductie te weten. Als je niet kan wachten … hier vind je ook meer info.

Detroit style pan pizza met kaaswei en Berloumi

Voor een Detroit Style Pan Pizza is dit de whey to go. We leren je hoe je onze gerenommeerde Detroit Style Pan Pizza eenvoudig thuis kan maken.

Bezoek onze kaasmakerij

Nu je hier toch bent kan je al evengoed onze kaasmakerij eens van dichtbij bekijken. We laten ook onze andere producten proeven en die winkel is open!

Gekarameliseerde wortelsoep met kaaswei

We hebben een uiterst geheime techniek ontwikkeld om op basis van één groente en melkwei een smaakrijke soep te verkrijgen. We demonstreren hoe je met een snelkookpan uitzonderlijk smaken kan verkrijgen. De snelkookpan zou trouwens veel meer moeten gebruikt worden. Zeker nu met dien duren elentriek.

Weistpap

Omdat rijstpap van onze schapenmelk gewoon ’te’ lekker zou zijn doen we er 40% verse wei uit het Berloumi productieproces bij. Voorlopig enkel te verkrijgen in onze winkel maar weldra, in samenwerking met de Wetterse taartenbaker Holeki, in elke Vlaamse rijsttaart. We hebben jullie even nodig voor een kleine smaaktest.

Gnudi

Soms wordt onze kaaswei al voor een deel gevaloriseerd door er de ricotta uit te koken. Met de ricotta maken we lekkere gnudi. Je moet je dat voorstellen als iets tussen een aardappelkroket en een kaaskroket maar dan anders.

One Pot Whey Mac & Cheese

Wist je dat pasta koken eigenlijk vooral pasta hydrateren is? Door pasta in melkwei te koken voeg je tijdens het koken extra smaak en voedingsstoffen toe. En je hebt geen vergiet nodig.

Schrijf tijdig in en ontvang een gratis weibrood.

Datum (woensdag 1 juni of zaterdag 4 juni)(vereist)

Tijd

Deze weimarkt is ook het resultaat van een ons door de provincie Oost-Vlaanderen toegekende subsidie voor circulaire ketenprojecten.

Deel deze pagina als je dat wil.