Vegetarische balletjes in tomatensaus met oesterzwammen

Benodigdheden: 4 personen
Polentafrietjes van kaaswei
2 bakjes plant-based balletjes van Delhaize (400g)
300g oesterzwammen (mag ook 500g)
1 rode biet
Tomatensaus:
800g gepelde tomaten
200g kaaswei van de Zuivelarij
1 el olijfolie
4 dikke wortelen (+/- 400g)
1 grote ajuin
3 repen selder (+/- 180g)
4 tenen look
1 potje tomatenconcentraat
1 kleine chillipeper
Tijm en laurier
Peper en zout

Bereidingswijze:
Snij de look en de ajuin fijn en doe ze in een hete pan met olie.

Snij de wortelen en de selder in stukken en doe deze bij de ajuin eens deze gekleurd is.

Laat even bakken en voeg dan het blikje tomatenconcentraat toe. Blus deze massa met de tomaten en de kaaswei. Voeg vervolgens alle kruiden toe.

Laat de saus ongeveer 40 minuten pruttelen op het vuur.

Snij rode biet in dunne schijfjes, doe er een beetje olijfolie op en kruid met peper en zout. Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Haal het laurierblad uit de saus. Leg de balletjes in de saus en laat ze even meekoken met de saus.

Bak de oesterzwammen in een beetje olijfolie. Zorg dat de pan heet is en dat je niet continue roert.

Zo, alles is klaar, dresseer de balletjes in tomatensaus op een bord of zet ze in een grote kookpot op tafel. Het smullen kan beginnen!!