Het is hier niet elke dag zo plezant maar toch regelmatig.

De Zuivelarij is een jonge, groeiende kaasmakerij in Berlare. We maken creatief/innovatief zuivel en zijn vooral bekend van Berloumi en Labneh.

We zijn op zoek naar (m/v):

Medewerker kaasmaker

Inpakker/hygiëneverantwoordelijke

Jobstudent(en) voor zaterdag

Elk van onderstaande vacatures zijn afwisselender dan ze worden voorgesteld. In de praktijk ben je multi-inzetbaar, je ziet werk en niets is je te min. Als alles goed gaat zijn er doorgroeimogelijkheden.

Vacature kaasmaker

Je hoeft niet te weten waar het iso-elektrisch punt van caseïne zich bevindt om bij ons kaas te maken. Dat is ongeveer een uurtje nadat het stoomvat op druk staat en iets voordat je vat twee begint op te warmen. Binnen enkele minuten zal je ook het kookvat moeten aanzetten. De pers voor de wrongel staat klaar en de inkomende melk voor vat drie zit al ongeduldig te wachten. Vergeet in die tijd het stremsel niet nauwkeurig af te wegen want het iso-elektrisch punt van caseïne wacht op niemand.

Het succes van onze producten is voornamelijk gebaseerd op een mengeling van 10% inspiratie en 90% transpiratie. Het is behoorlijk fysiek werk. Er moet wrongel worden gesneden, karren verrold en slangen worden aangesloten. Over transpiratie gesproken. Je bent proper op jezelf en wil deze houding graag doortrekken naar het volledige bereidingsproces.

Je bent bereid om je biologisch ritme aan te passen naar dat van koe en kaas. We werken, in overleg, ofwel van 5u tot 13u30 ofwel van 11 uur tot 19u30. Mocht je oprecht geïnteresseerd zijn in het iso-elektrisch punt van caseïne dan moedigen we dat natuurlijk aan.

Inpakker/hygiëneverantwoordelijke

Inpakken, etiketteren en indozen is nu onze bottleneck. Het is een nogal zichzelf herhalend werk maar ondertussen kan je rustig de geest leegmaken, een korte samenzang met je collega’s aanvatten of misschien kom je wel op een beter woord voor indozen. Al na enkele dagen zal je begrijpen waarom we je het liefst willen vervangen door een machine. Maar geen paniek, ook een machine zal altijd moeten bediend worden. En weet die wel wanneer het label moet worden vervangen en of de houdbaarheidsdatum klopt?

Je vindt zelf dat het meevalt maar al je vrienden vinden dat je smetvrees hebt. Er moeten reinigingsprocedures worden gevolgd, aangepast en geregistreerd. Je loopt vooraan in de strijd tegen afwas, rondslingerde materialen en ongewenste micro-organismen.

Jobstudent(en) voor zaterdag

Op zaterdag komt alles samen. Er moet kaas ingepakt worden, er moeten bestellingen klaargezet worden, er moet gekuist worden, er moeten leveringen worden gedaan, …

Na verloop van tijd kan je al deze taken min of meer zelfstandig. Maar je bent hier nooit alleen.

Deel dit bericht als je dat wil!

About the author

1 comment on “Vacature(s)”

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *