Omdat een lekkere curry maken heel wat tijd vraagt zijn ql onze curry recepten zijn gemaakt voor ongeveer één liter saus. Voldoende om een deel in te vriezen.

Shahi ‘Mogol’ paneer

De Shahi pasta maken

Week 70 gram cashewnoten samen met 6 groene kardemonpeulen in in 2 dl kokend water. Of laat een nacht weken in koud water. Laat nadien uitlekken en droog een beetje af.

Verwarm 30 gram ghee en voeg de cashewnoten en kardemonpeulen toe. Bak gedurende ongeveer 3 minuten. Voeg 350 gram grof gesneden witte ajuin toe samen met 20 gram gesneden gember, 20 gram lookteen en 1 groene gehalveerde chilipeper toe.

Laat alles een tiental minuten bakken. Voeg 100 gram water toe en laat zachtjes koken tot alles zacht geworden is. Doe het mengsel in de blender en mix helemaal fijn. Verwijder eerst de twee stukken chilipeper als je het minder pikant wil.

De Shahi paneer maken

Op een zacht vuur verwarm 1 laurierblad, 2 stukjes kaneel, 2 gram karwijzaad en 4 kruidnagels. Voeg na ongeveer een halve minuut als de specerijen beginnen bruisen de shahi pasta toe. Voeg ook nog 5 gram zout en 2 gram garam masala toe. Bak gedurende ongeveer 5 minuten.

Zet het vuur zachter en voeg langzaam 220 gram labneh toe. Als de saus schift is dit niet heel erg. Verwarm een 5-tal minuten op zacht vuur. Voeg water toe naar gelang de sausdikte die je verwa

Wij gebruiken natuurlijk onze eigen labneh om de saus romig te maken. Als alternatief kan je Griekse yoghurt gebruiken of zuren room.

Shahi paneer bevat vaak ook saffraan. Dat gebruiken we hier net als tomaten en rode chili niet omdat we de saus zo wit mogelijk willen houden.

Sommige recepten schrijven voor dat een curry mag/moet schiften omdat de eiwitten dan in de vetten beginnen te bakken en extra smaak geven. Lekker wel maar mooi is het niet.