• Slider Image

Ricottatatataart

Onze ricottataart wordt gemaakt met ricotta van Berloumi. De ricotta maken van de kaaswei die overblijft na het maken van onze Berloumi.

Onze ricottataart is dus eigenlijk een restproduct van de Berloumi productie. Een ‘lekker’ restproduct weliswaar en voor onze Zuivelarij een extra bron van inkomsten. Want de basisgrondstof hebben we eigenlijk gratis. Naast onze ricotta gebruiken we ook onze labneh in de kaastaart. Die zorgt samen met een beetje citroen voor een frisse smaak.

ricottataart

Zelf ricottataart maken

Er bestaan verschillende soorten gebakken kaastaart. Naast de bekende New York cheesecake is ook de Baskische kaastaart heel populair geworden. Onze cheesecake is een beetje een kruising van de twee.

In onze Zuivelarij maken we de lekkerste ricottataart van de beste ricotta. Maar je kan ook zelf een ricottataart bakken met onze ricotta. Met dit recept wordt ze bijna even lekker als die van ons.

We hebben altijd taarten klaarstaan maar toch hebben we graag dat je de ricottatatataart in onze webshop bestelt / betaalt. Kwestie van ricottatatataarttekorten te vermijden. Je kan ze vervolgens onmiddellijk ophalen.

Recepten met onze ricottataart

Voedingswaarde

Ricotta, en dan vooral de wei-eiwitten die er in zitten zijn dan wel heel gezond, toch bevat onze taart ook behoorlijk wat suiker. Zonder suiker is taart niet lekker. Maar ze bevat in ieder geval minder calorieën dan de meeste andere taarten. Vooral omdat er minder vet inzit. Je kan onze ricottataart dus ook als tussendoortje eten

Voedingswaarde100 gram
Energie (kJ/kcal)248,5
Vetten (g)
Waarvan verzadigde vetzuren (g)
13
7,8
Koolhydraten (g)
Waarvan suikers (g)
24,8
18,9
Eiwitten (g)7,9
Zout (g)0,4

Deel deze pagina als je graag taart eet !