• Slider Image

Ricottatatataart

Onze Ricottataart wordt gemaakt met Ricotta van Berloumi. Die ricotta wordt gemaakt op basis van de kaaswei die overblijft na het maken van onze Berloumi.

Onze Ricottataart is dus eigenlijk een restproduct van de Berloumiproductie. Een lekker restproduct weliswaar. Bovendien is het voor onze Zuivelarij een extra bron van inkomsten, want het basisingrediënt kost ons niks. Naast onze Ricotta gebruiken we ook onze Labneh in de kaastaart. Die zorgt samen met een beetje citroen voor een frisse smaak.

ricottataart

Zelf ricottataart maken

Er bestaan verschillende soorten gebakken kaastaart. Naast de bekende New York cheesecake is ook de Baskische kaastaart heel populair geworden. Onze kaastaart is een soort kruising van de twee.

In onze Zuivelarij maken we de lekkerste ricottataart van de beste ricotta. Maar je kan ook zelf een ricottataart bakken met onze Ricotta. Met dit recept wordt ze bijna even lekker als die van ons.

ricottataart, cheesecake

We hebben altijd taarten klaarstaan in onze winkel, maar toch hebben we graag dat je de ricottatatataart in onze webshop bestelt / betaalt. Dit om tekorten te vermijden. Je kan ze vervolgens wel onmiddellijk ophalen.

Voedingswaarde

Ricotta, en dan vooral de wei-eiwitten die erin zitten, zijn heel gezond. Toch bevat onze taart ook behoorlijk wat suiker. Zonder suiker is taart niet lekker. Maar vrees niet: onze ricottataart bevat hoe dan ook minder calorieën dan de meeste andere taarten, vooral omdat ze arm is aan vetten. Je kan ‘m dus ook als tussendoortje eten

Voedingswaarde100 gram
Energie (kJ/kcal)248,5
Vetten (g)
Waarvan verzadigde vetzuren (g)
13
7,8
Koolhydraten (g)
Waarvan suikers (g)
24,8
18,9
Eiwitten (g)7,9
Zout (g)0,4

Deel deze pagina als je graag taart eet !