
Paneer bhurji taco’s
Paneer bhurji kan je een beetje vergelijken met een roerei. De paneer wordt eerst verkruimeld of grof geraspt en dan in het recept verwerkt. Sommige versies zijn droger dan andere die meer op een saus lijken. Wij kiezen voor pittig en droog zodat de bhurji makkelijk tussen een flatbread kan.
Recept voor 10 taco’s
Bak in een voldoende grote pan 400 gram verkruimelde of grof geraspte paneer. Gebruik 5 cl neutrale olie of ghee. Hoe de paneer met twee lepels in beweging en bak op hoog vuur tot de paneer hier en daar begint te kleuren. Haal de paneer uit de pan.
In dezelfde voldoende grote pan rooster 2 gram komijnzaadjes tot ze lekker ruiken. Voeg 1 grote fijngesneden ui, 1 fijngesneden groene chilipeper, 15 gram gemberpasta, 10 gram lookpasta en 6 gram zout toe. Blijf bakken tot de ui lichtjes bruin wordt.
Meng 3 gram garam masala poeder, 3 gram korianderpoeder, 1 gram komijnpoeder, 1 gram kurkumapoeder met elkaar en voeg vervolgens toe aan het ui mengsel. Laat ongeveer 1 minuut meebakken.
Voeg 200 gram gehakte tomaten uit blik toe. Laat kort meekoken. Voeg vervolgens de eerder gebakken paneer toe en laat nog kort koken tot de gewenste textuur. Werk af met veel groene kruiden als koriander, platte peterselie of lente-ui.
