Labneh met gekonfijte prei, korianderzaad en fenegriekblad

Haal het buitenste blad van twee dikke preien en snijd de prei in rondjes van ongeveer drie centimeter.

Bak de prei aan minstens één kant aan. Gebruik daarvoor een beetje olijfolie en een pannetje waar al de prei nadien allemaal zal in passen. Draai de stukjes voorzichtig om zodat ze intact blijven.

Doe 50 gram olijfolie op de prei samen met een eetlepel korianderzaad. Zet vuur zachter en laat de prei 15 minuten zachtjes stoven in de olie. Laat een beetje afkoelen en haal de stukjes prei voorzichtig uit de olie.

Doe één eetlepel fenegriekblad of gedroogde peterselie in de olie en verwarm zachtjes.

Serveer de preistukjes mooi op de labneh en schenk er de aromatisch olie over. Werk eventueel nog af met een beetje geroosterde amandelschilfers.

Gebruik een pannetje waar de prei net in past. Zo moet je geen overbodige olie gebruiken. Als je toch olie over hebt gooi ze dan niet weg. Je kan ze nog perfect gebruiken.

Methi zijn gedroogde fenegriekblaadjes. Ze worden veel gebruikt in de Indische keuken en smaken een beetje naar venkel, selder en peterselie. Koop ze bij de Indiër of bij Pit & Pit.