Gebakken Berloumi met pompoen en pastinaak uit de oven
Benodigdheden: 4 personen
Polentafrietjes van kaaswei
1 butternutpompoen
1 pastinaak (middelgroot)
3-4 ajuinen
2 el olijfolie
1 stuk Berloumi van De Zuivelarij
1 el komijnpoeder
1/2 el paprikapoeder
1/2 el gedroogde tijm
1/2 el peper
1/2 el zout
1/4 el paprikapoeder
Bereidingswijze:
Kuis de groenten en snij ze vervolgens in stukken.
De stukken pompoen mogen groter zijn want deze zal sneller garen dan de pastinaak.
Doe alle groenteblokjes in een kom en meng met de olie en kruiden.
Leg een bakpapier op een bakplaat en verdeel de groenteblokjes erover.
Zet in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ongeveer 30 minuten bakken op heteluchtstand.
Haal de groentjes uit de oven en verzamel in een kom.
Snij de Berloumi in schijven van ongeveer 40 gram en bak ze in een hete pan zonder extra toevoeging van vetstof.
Laat de Berloumi aan beide kanten goed kleuren tot ze een goudbruine korst hebben.
Dresseer en genieten maar!