Berloumi is een kaas om te bakken en te grillen. Onze recepten kunnen dienen als aperitiefhapje, als snelle lunch, op de barbecue of als volwaardige maaltijd. Maak het jezelf niet te moeilijk.
We maken onze Berloumi recepten graag vegetarisch en vooral met heel veel groenten. Berloumi bevat meer dan genoeg voedingswaarde en heeft een stugge, vlezige textuur. Onze kaas is dus de ideale vleesvervanger. De recepten die je op deze pagina vindt zijn echte klassiekers uit onze Zuivelarij.
Deze quinoasalade is een feest aan texturen. Je maakt hem samen met onze Labneh en Berloumi.
Berloumi sla bootjes
Dit is zo eenvoudig dat het eigenlijk geen recept is. Serveer dit frisse hapje op warme dagen.
Asperges met parelcouscous
We tonen je hier hoe je asperges kookt. Maar ook een techniek om groene parelcouscous te maken.
Wrap met Berloumi en gegrilde puntpaprika
Berloumi zoals hij bedoeld is om te eten: als fastfood!
Fluffy aardappelpuree met asperges
Berloumi gaat hand in hand met puree. Taai en zacht tegelijkertijd.
Erwtensoep met Berloumiblokjes
Erwtensoep hoort thuis in de lente want dan zijn er verse erwtjes.
Met gegrilde asperges, peterselie en parelcouscous
Alles op de barbecue met een frisse couscoussalade en citroen.
Zomerse Berloumi recepten
Hot honey Berloumi taco’s
Onze hot honey Berloumi taco’s kan je volledig naar eigen smaak personaliseren. Het enige wat je echt nodig hebt is honing en chilivlokken. En natuurlijk Berloumi.
Broodsalade met gegrilde Berloumi
Omdat het één van onze favorieten is! Check hier onze Panzanella-special.
BBQ spiesje met Berloumi en watermeloen
Op warme dagen heb je vooral zout en vocht nodig. Twee ingrediënten die we hier combineren.
Salade met watermeloen en grillkaas.
Een heerlijk verfrissende combinatie van zout en zoet en zuur. Voor heel warme zomerse dagen.
Risotto met saffraantomaatjes
Deze saffraantomaatjes zijn echte smaakbommetjes. Weldra eet je ze overal bij.
Siciliaanse Caponata met Berloumi
Caponata is een salade die wat op een chutney lijkt. Serveer hem de hele zomer lang. Overal.
Herfstige Berloumi recepten
Polenta met Berloumi en stoofpotje van cantharellen
We maakten deze bereiding met niet-voorgekookte polenta. En dat is helemaal niet moeilijk.
Farinata met gedroogde kerstomaatjes en Berloumi
Farinata is de voorouder van de pizza. Maar wij maakten hem met kikkererwtenmeel.
Lekkere pompoensoep met Berloumi-balle … Berloumi-blokjes
Blokjes zijn de nieuwe balletjes. In dit recept gebruiken we Berloumi-blokjes.
Berloumi- en aardappelblokjes met gegrilde aubergine
Zijn het nu aardappelblokjes of Berloumi-blokjes?
Gesmoorde prei met linguini, Berloumi en hazelnoten
Bak de prei eerst! Zo krijgt hij een diep en rijk aroma.
Luchtige aardappelpuree met mierikswortel en spruitjes.
Spruitjes zijn enkel lekker als ze op deze manier klaargemaakt worden.
Pompoen en bruine boter met Berloumi, citroen en salie
We love gerechtjes met Berloumi! Heb je zelf een gerecht met onze kaas dat we zeker eens moeten testen? We waarderen het geweldig als je ons je eigen Berloumi recept toestuurt. Bezorg ons je recept via sociale media.