Carrageen

Wat is carrageen, en hoe gebruik je het?

Carrageen is een koolhydraat verkregen uit eetbare rode zeewieren. Carrageen wordt gebruikt in voeding als verdikkingsmiddel en stabilisator of emulgator onder het E-nummer E407. Het vindt vooral toepassing binnen zuivel(vervangende) gerechten en dranken. Denk maar aan chocolademelk, slagroom, yoghurt, sojadrank, … De gel die gevormd wordt door carrageen heeft een hoger smeltpunt dan gelatine en smelt niet in de mond. Ondanks de licht verschillende eigenschappen is carrageen wel geschikt als vegetarisch/ veganistisch alternatief voor gelatine.

Carrageen bevat tot wel liefst 50g voedingsvezels per 100g.

In De Zuivelarij werken we momenteel aan een nieuw recept voor rijstpap. Ook in dit recept maken we gebruik van carrageen als bindmiddel onder de vorm van Satiagum CD.


Ontdek meer van De Zuivelarij

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geef een reactie

Ontdek meer van De Zuivelarij

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder