Pompoen uit een hete oven met labneh en sumak

Snij twee kleine butternut pompoenen in de lengte doormidden of snij horizontaal bij een grotere pompoen. Verwijder de pitten en leg op een ovenschaal met bakpapier. Meng 3 cl olijfolie met een koffielepel sumak en een halve koffielepel zout en wrijf dit met een borsteltje overal over de pompoen.

Bak de pompoen gedurende minstens één uur in een oven van bij voorkeur meer dan 210°C. Draai na een half uurtje de pompoenen eens om en borstel opnieuw overal in. Leg de laatste tien minuten 50 gram grof gehakte hazelnoten, de gespoelde pompoenpitten, een de rokken van een rode ui mee in de oven. De pompoen moet helemaal gaar en zelfs een tikkeltje de donker uit de oven komen.

Laat alles afkoelen. Dit is een lauwe, maar geen koude, bereiding. Strijk de labneh open op een mooi groot bord met herfstkleuren en serveer alles er bovenop. Werk af met het beetje sumak olie dat je vergeten opzij houden bent.