Echte ricotta
De Ricotta van Berloumi die we in De Zuivelarij maken, is een échte ricotta. We maken hem enkel van kaaswei. Die zoete kaaswei blijft over nadat we onze Berloumi produceren. De wei wordt daarna verder verhit en enkel de ricotta die vanzelf komt bovendrijven, scheppen we af. Onze biologische ricotta maken we van biologische kaaswei en de ricotta van geitenmelk van geitenmelkwei. Op deze pagina vind je ricotta recepten en kom je te weten of ricotta gezond is. Wil je onze ricotta kopen? Je kan hieronder ook de verschillende verkooppunten terugvinden.
Dat we onze ricotta van de reststroom aan melkwei maken heeft ook een ecologisch voordeel. Alle kostbare dierlijke eiwitten worden zo gebruikt voor menselijke consumptie. Terwijl ze anders, in het beste geval, aan de varkens worden gevoederd, terug op het land worden uitgevoerd, of in het slechtste geval worden geloosd.
Enkel de ricotta die bij 90°C vanzelf komt bovendrijven scheppen we met de hand af. De ricotta is dan zacht en romig maar toch stevig. Hij bevat vooral wei-eiwitten en net genoeg vetten.
Biologische Ricotta van Berloumi
Zo ecologisch mogelijk produceren is voor ons een belangrijke waarde. Omdat we ook een biologische grillkaas maken was het logisch dat we ook een biologische ricotta op de markt brachten. Onze biologische ricotta maken we op net dezelfde manier als onze gangbare ricotta. Alleen gebruiken we hiervoor de melkwei van onze Berloumi Bio.
Onze Ricotta van Berloumi kopen
Ricotta van Berloumi koop je o.a. bij Jumbo België en in heel veel lokale eetwinkels. In veel biowinkels kan je ook onze biologische Ricotta kopen. Onze Ricotta van geitenmelk kan je weer bij veel Colruyt winkels vinden. Hieronder vind je heel wat verkooppunten.