
Deze paneer in groene curry met asperges is een volwaardige vegetarische maaltijd voor twee personen. Kook er een beetje rijst bij als vulproduct.
Paneer in groene curry
Snij één pakje paneer in blokjes van ongeveer twee bij twee centimeter. Bak de blokjes paneer onder voortdurend roeren en omdraaien in een pan met 30 gram neutrale olie of ghee. Haal de paneer uit de pan en leg hem tijdelijk in de schaal waar je straks het gerecht wil in serveren. Laat de vetstof in de pan.
Schil 500 gram witte en/of groene asperges. Snij de asperges in stukken van ongeveer drie centimeter. Bak de asperges lichtjes aan in de pan waar je eerder de paneer in deed. Voeg 30 gram fijngesneden gember toe en één geraspte lookteen. Bak mee aan op zacht vuur gedurende vijf minuten. Voeg 40 gram groene curry pasta toe samen met 250 gram kokosmelk. Laat alles vijf minuten zacht koken.
Snij drie stengels lente-ui in fijne ringen. Snij zes takjes jonge dragon in grote stukken. Hak drie stengels verse peterselie grof. Voeg de ui en kruiden toe aan de asperges en roer door elkaar.

Snij de paneer in de lengte in twee en deze plakken terug in de lengte in twee. Snij de balkjes vervolgens in zes. Dan heb je 48 blokjes paneer.

Bak de blokjes paneer in een ruime hoeveelheid olie en draai ze voortdurend om. De olie gebruik je later voor de rest van de bereiding.

Kook de aspergeschillen met de kokosmelk een een beetje water voor extra aspergesmaak in de curry.