• Slider Image

Een gerecht met paneer is als een schilderij met de paneer als doek.

Wat is paneer?

Paneer is één van de meest gegeten kazen in de wereld. Vooral in de Indische keuken is het een onmisbare bron van eiwitten. In België is paneer minder bekend maar de Zuivelarij wil daar verandering in brengen.

De verse melk wordt sterk verhit en vervolgens wordt er citroenzuur aan toegevoegd. De kostbare wei-eiwitten, die in de meeste kazen verloren gaan, blijven hier wel in de kaas. Daardoor blijft de kaas ook altijd redelijk vochtig en kan je hem niet zo heel lang bewaren.

Onze paneer kan je kopen in heel veel Delhaize (vanaf april 2025) en bij maaltijdboxen zoals Foodbag, de Belgische kookbox.

Foto’s: Foodbag

Palak paneer is waarschijnlijk het bekendste paneergerecht ter wereld. Er bestaan verschillende varianten maar wij houden het eenvoudig. En lekker. En gezond. En groen. Heel groen!

Paneer snij je meestal in blokjes om te frituren of bakken. Daarnaast komt hij vaak in een lekkere curry met veel groenten terecht. De bekendste bereiding is ‘saag paneer‘. Dat is een recept met spinazie. In de meeste gerechten kan je paneer gerust inwisselen voor Berloumi, of omgekeerd.

Doe wat meer inspiratie op op onze paneer receptenpagina.