
Eerlijk toegegeven. We zijn zelf niet zo een geweldige fan van deze Berloumi brochette. Waarom wil iedereen altijd alles op een stokje steken. Lekker is het wel en het ziet er geweldig mooi uit. Maar praktisch is het niet. Als je voor heel wat personen een barbecue doet gaat Berloumi grillen op de barbecue makkelijker zonder de spies. Zeker als je dit als aperitiefhapje wil geven is het makkelijker om alles afzonderlijk te grillen en vervolgens in stukjes te snijden. En dan … prikken maar.
Berloumi brochette met ananas en paprika
Om een brochette met Berloumi te maken is het belangrijk dat alles min of meer samen gaar wordt. Berloumi heeft een korte gaartijd. Daarom moet je de paprika op voorhand even roosteren. Het kost een beetje moeite maar het is ook echt de moeite om het te doen.
Leg 1 rode paprika in een gasvlam (of op de barbecue) en blaker hem helemaal zwart. Laat kort onder een deksel liggen en pel de paprika. Snij de paprika in acht parten en snij deze parten telkens in drie stukken. Snij van één vierde ananas de parten in blokjes en haal stukjes uit een halve zoete ui. Snij 2 pakjes Berloumi in rechthoekige blokjes (foto) en meng ze met de olie uit de verpakking. Stel de brochette samen (foto)

Met paprikacoulis, rucola en flatbread

Makkelijker dan een stokje. Een gaatjespan

Met een salade van groene boontjes
Paprikacoulis
Laat 2 rode paprika’s volledig zwart worden op de barbecue, onder de grill of in een gasvlam. Laat de paprika’s afkoelen/nagaren in een kom afgesloten met een deksel. Snij de paprika’s in vier parten, ontpit ze en schraap er het vel af.. Blend de paprika’s in de blender of met de staafmixer en voeg 2 g zout toe
Om te vermijden dat er vocht uit de coulis lekt kan je 0,5 g xanthaangom toevoegen. Wij gebruiken als bindmiddel graag xanthaangom. Verwarm zachtjes voor gebruik.