Feestelijke hapjes uit de Zuivelarij
Als onze hapjes zijn worden hier geserveerd als mezze om op een rijkelijk gevulde tafel te zetten. Maar je kan ze ook omtoveren tot een volwaardig gerecht of een individueel hapje. Klik op de foto voor tekst en uitleg.

Gebrande en gekonfijte prei met labneh
Een verrassende mezze. De zoete smaak van de prei en het scherpe van de labneh gaan heel goed samen.
Berloumi Bacon Bites
Als je van plan bent om nadien nog gevulde kalkoen met groentenkrans te eten dan is dit geen goed aperitiefhapje. Enkele van deze Berloumi bacon bites en het lijkt alsof je een volledige kalkoen hebt opgegeten. Als laatavond snack op een dansfeestje of bij de kerstbrunch daarentegen …


50% gehaktbal
Deze balletjes bestaan voor 50% uit gehakt en voor 50% uit ricotta. Samen met veel paneermeel paddenstoelenpoeder zijn het evengoed echte smaakbommetjes.
Feestelijke cannoli
Probeer je dessert niet zelf te maken. Dat kan invallen, slecht opstijven, te droog of te nat zijn. Koop onze dagelijks vers gevulde cannoli met feestelijke garnituur tot de dag zelf.

Berloumi met spruitjes en chorizo op een stokje

Kuis 20 spruiten door er de buitenste blaadjes af te halen. Daarna kook je de spruiten gedurende vijf minuten. Giet ze af en laat ze op een schaal goed uitdampen en afkoelen.
Op een zacht vuur bak je 20 plakjes chorizo in 5 cl olijfolie. Laat het vet goed uitsmelten zonder de chorizo te verbranden. Na een tijdje wordt de chorizo krokant. Haal de chorizo uit de pan, maar giet de olie niet weg.
Snij de spruitjes in twee en bak ze goed aan in de chorizo-olie. Ondertussen snij je een plakje Berloumi in plakjes van ongeveer 1 centimeter. Daarna snij je elk plakje nog eens in drie. Bak de stukjes Berloumi samen met de spruitjes aan in de chorizo-olie.
Doe de chorizo terug in de pan en steek alles op leuke stokjes.
Je kan de Berloumi spiesjes nu serveren. Maar je kan ze ook houden voor een later moment, en ze dan gewoon kort opwarmen in een zachte oven.
Voor een vegetarisch Berloumi aperitiefhapje laat je de chorizo gewoon weg. Sprenkel dan een beetje citroensap over de gebakken spruiten voor wat extra effect.
Dit is ook een leuk recept of hapje als je Berloumi op de gourmet wil klaarmaken.
Om deze Berloumi frietjes tot een goed einde te brengen sturen we je graag door naar deze gespecialiseerde pagina. Je vindt er een aantal varianten van deze klassieker uit onze Zuivelarij.
