Kadhai paneer

Paneer is wereldwijd de meest gegeten kaas. In India eten ze het bijna elke dag, maar hier kent bijna niemand het. Binnenkort ligt onze paneer in Delhaize, en wij hopen dat hij vlotjes over de toonbank gaat. Daarom delen we nu wat inspiratie met lekkere recepten. Vandaag op het menu: Kadhai Paneer!

Dit recept is goed voor 4 personen.

We beginnen met het bakken van de kruiden. Voor dit recept heb je een redelijk wat specerijen nodig, en sommige zijn wat minder alledaags. Geen paniek! Je vindt ze gewoon in de Indische winkel of wereldwinkel.

Smelt 3 eetlepels neutrale olie in een pan, en voeg 1,5 eetlepel korianderpoeder, 1 theelepel fenegriek zaadjes, 1 theelepel gerookt paprikapoeder en een snuifje asafoetida toe.

Bak de kruiden zo’n 30 seconden tot ze lekker beginnen te geuren en goed gemengd zijn met de vetstof. Gooi er dan 2 ajuinen in (in blokjes gesneden) en bak ze tot ze mooi bruin beginnen te kleuren, ong. 5 minuten. Dan voeg je een blik (400 g) tomatenblokjes toe, en laat je alles rustig pruttelen op een laag vuurtje. Geen haast, de smaken mogen lekker intrekken.

In een andere pan bak je ondertussen de paneer en daarna de paprika. Snij de paneer in blokjes en bak ze op hoog vuur in wat neutrale olie tot ze rondom een mooi goudbruin korstje hebben. Haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje. Gebruik dezelfde pan om 4 paprika’s te bakken, laat ze zacht worden en een beetje kleur krijgen. Minder afwas, meer smaak.

Nu meng je de gebakken paprika met de saus van daarnet. Roer alles goed door elkaar en leg daarna de paneer er bovenop. Je kan de paneer ook gewoon door de saus roeren, zoals ze traditioneel doen, maar dat serveert wel minder schoon ;-).

Zet de pan op tafel of serveer in aparte potjes, zoals ze in een Indisch restaurant zouden doen. Smakelijk!