Palak Paneer
Palak paneer, in De Zuivelarij noemen wij dat ook wel eens “groenen drets”, maar het is wel heel lekker. En snel! De hoeveelheden in dit recept volstaan voor vier personen.
Was 250 gram spinazie en zet ze met een klein beetje water in een ruime pan. Breng het water aan de kook en zet daarna het vuur iets lager. Laat de spinazie zachtjes koken totdat ze volledig geslonken is.
Haal daarna de pan van het vuur en doe de spinazie direct in een blender. Pureer het geheel tot een gladde massa. Doordat je de spinazie blendt wanneer ze nog warm is, krijgt de puree extra veel smaak.
Verhit ondertussen een beetje olie (je gebruikt best neutrale olie of, “gelijk d’echte”, ranzige boter) in een pan. Snij 250 gram paneer in blokjes, voeg ze toe aan de pan en bak ze rondom goudbruin. Kan je geen paneer vinden? Dan kan dit ook perfect met Berloumi. Haal de blokjes paneer uit de pan en zet ze even apart. Voeg nog een klein beetje olie toe in de pan.
In dezelfde pan bak je nu de kruiden. Voeg de 1 koffielepel komijnzaad en 1 koffielepel mosterdzaad toe en bak ze op middelhoog vuur totdat ze beginnen te “poppen”. Voeg daarna 2 teentjes fijngesneden knoflook toe en roer alles goed door totdat de kruiden aromatisch zijn.
Giet de spinaziepuree in de pan en meng goed. Breng op smaak met zout en chilipoeder. Voeg de gebakken paneerblokjes en wat room toe. Roer alles goed door zodat de smaken zich goed mengen.
Laat het geheel een paar minuten zachtjes doorwarmen en roer. Serveer het gerecht meteen.