
Paneer korma met geroosterde bloemkool
Paneer korma is een curry uit het noorden van Indië. Met invloeden uit de Mogol keuken zit er bijna altijd veel room, kokosmelk of yoghurt in. De curry is niet pikant maar wel aromatisch met kardemon, kruidnagel en kaneel als belangrijke smaakmakers. Ons eigen korma curry recept staat nog niet helemaal op punt maar je kan je behelpen met een kant en klare korma van Delhaize.
Goed voor drie tot vier personen als volwaardige maaltijd.
Snij één bloemkool in niet al te grote roosjes. Meng de bloemkoolroosjes, op een bakplaat, met een beetje olie en zout. Bak gedurende ongeveer zestig minuten op 190°C met warme lucht.
Snij 600 gram paneer (twee pakjes) in blokjes of balkjes en bak ze aan zoveel mogelijk kanten in een beetje olie. Gebruik een voldoende grote pan die straks alles kan bevatten. Haal de paneer uit de pan en verwarm 450 gram korma saus van Delhaize in dezelfde pan. Serveer de geroosterde bloemkool en de paneer bovenop de korma curry.
Je kan van de bloemkool ook een afzonderlijke bereiding maken die een beetje pittiger is. Gebruik dan ons recept voor bloemkool chaat masala.