
We hebben deze Berloumi Bacon Bites ooit als nieuw product op de markt willen brengen en dat was best een succes. Maar om een aantal redenen hebben we het plan toch moeten afvoeren. We werden plots ook een vleesverwerkend bedrijf en hadden geen tijd om ze te rollen. Dus … rol ze zelf. Hieronder wat inspiratie.


Berloumi Bacon Bites (sticky) met amandel tabouleh
Amandel tabouleh (4 personen)
Meng 500 gram voorgesneden witte kool met een koffielepel zout en meng goed door elkaar. Laat een half uurtje staan in de koelkast en knijp er vervolgens het water uit. Kook of wel 500 gram couscous zoals op de verpakking staat aangegeven. Doe de couscous in een grote kom en maak de korrels los met de handen. Voeg ondertussen 30 gram notenolie (of amandelolie) toe. Rooster 250 gram amandelschilfers in de oven of op een pan maar laat ze niet verbranden. Meng de couscous, de amandelschilfers en de witte kool door elkaar. Voeg terwijl je mengt ook citroensap of appelazijn naar smaak toe. De tabouleh kan je warm, lauw of koud eten.
Rol ze zelf.
Snij een pakje Berloumi in de lengte doormidden en vervolgens in vijf stukjes. Rol de Berloumi strak op in tien plakjes fijn gesneden ontbijtspek met niet teveel vet. Leg ze met de sluitkant naar onder tot je ze wil bakken. Dit kan je ook de dag voordien voorbereiden.

Berloumi bacon bites bakken.
Bak de bacon bites in een heel klein beetje olie of in een antikleefpan zonder olie. Zet ze ook eens op hun kopse zijde om ook de Berloumi maximaal mee te bakken. Voeg op het einde een soeplepel kersen confituur (of andere donkere confituur) toe en laat eventjes mee karamelliseren.

Serveer de Berloumi bacon bites warm op de lauwe amandel tabouleh. Schep er het spekvet en de kersen confituur over en werk af met een beetje overgehouden amandelschilfers.


Bak de Berloumi bacon bites ook even aan de Berloumi zijde. Zo krijg je een lekkere, hartige, gebakken smaak.

Je kan de bites ook in een ovenschaal in de oven bakken maar ze worden dan iets minder krokant. Zet ze in een hete oven.

Voor een vegetarische oplossing kan je de stukjes Berloumi ook in courgettesliertjes wikkelen en ze aan de kaaskant aanbakken.

Steek de Berloumi Bacon Bites op een spies en grill ze op hoog vuur op de barbecue. Lak ze op het einde met een beetje honing, confituur, barbecuesaus of zoete sojasaus.
Barbecue ze zelf
Je kan onze Berloumi Bacon Bites heel makkelijk op de pan bakken, maar evengoed gaan ze in de airfryer of de frituur. Op de barbecue zijn ze op hun lekkerst, maar dat kan ook aan het weer liggen.
Bak ze zelf


Je kan de Berloumi Bacon Bites bakken op de pan maar ook grillen (op de barbecue) of in de airfryer. Bak ze tot de kaas van tussen het krimpend spek komt kijken.

