Berloumi is de laatste jaren een hip en veel gebruikt ingrediënt geworden. Het is samen met hummus, aubergine, baba ganoush, labneh en granaatappel één van de vele smaakmakers uit het Midden-Oosten. Ook met onze Berloumi maak je de lekkerste Berloumi -aperitiefhapjes. Onze Berloumi komt niet uit het Midden-Oosten maar wordt gemaakt in Berlare. Dat is al bijna even exotisch.

We like to make these appetizers for an extended apero evening, but they are also ideal as Christmas appetizers.

Aperitiefhapje met Berloumi & spek

Deze Berloumi bites zijn als aperitiefhapje behoorlijk zware kost. Serveer ze eerder als een tussendoortje, bij de brunch, in een volwaardig recept of beter nog, als je blijft aperitieven.

Kies voor deze Berloumi bites heel fijn ontbijtspek uit. Leg twee plakjes naast en een beetje op elkaar. Daarna rol je het spek goed strak rond een balkje van onze Berloumi, zoals op de foto. Snij het balkje vervolgens in drie stukjes met je scherpste mes. Nu bak je de berloumi bites in een beetje olijf- of andere olie aan. Wat je ook kan doen, is de Berloumi eerst bakken op de uiteinden zonder spek. Pas daarna bakken wij de bites op de kant waar het spek zich sluit. Terwijl je bakt, hou je de pan af en toe even schuin of schep je de hete olie over de spekrolletjes. De bites zijn klaar, wanneer de Berloumi uit het spek stulpt.

Did you buy a fire pit especially for the holidays?

Rond een warm vuur zitten is altijd gezellig, maar voor de feestdagen van 2020 lijkt een vuurkorf wel onmisbaar. Wist je dat je er niet alleen marshmallows boven kunt roosteren? Ook dit Berloumi-aperitiefhapje met bacon smaakt heerlijk wanneer je het maakt boven een vuur.

Wrap the bacon around the Berloumi cubes, as we demonstrated above. Then prick a few bites on a skewer and roast them over the fire pit. The fire should not burn too hard, but rather smolder gently. The bites are ready when the Berloumi bulges out of the bacon.

Didn’t manage to whip up a fire pit after all, but do you have a wood-burning stove? Then light the stove , because that’s also how you can roast these Berloumi & bacon bites.

Berloumi aperitiefhapje met Berloumi en bacon op vuurkorf

Speaking of appetizers, may we introduce you to the Labneh from our Dairy. It is a savory yogurt, which also goes perfectly with our Berloumi. Labneh is eaten as mezze, sharing and dip.

Berloumi with Brussels sprouts and chorizo on a stick

Berloumi-aperitiefhapje, Berloumi met chorizo en spruitjes

Clean 20 Brussels sprouts by removing the outer leaves. Then cook the sprouts for five minutes. Drain them and let them evaporate and cool well on a dish.

On a low heat fry 20 slices of chorizo in 5 cl of olive oil. Let the fat melt out well without burning the chorizo. After a while, the chorizo will become crispy. Remove the chorizo from the pan, but do not pour away the oil.

Cut the Brussels sprouts in half and sauté them well in the chorizo oil. Meanwhile, cut one slice of Berloumi into slices of about 1 centimeter. Then cut each slice into three more. Fry the Berloumi pieces along with the Brussels sprouts in the chorizo oil.

Put the chorizo back in the pan and put everything on nice sticks.

Je kan de Berloumi spiesjes nu serveren. Maar je kan ze ook houden voor een later moment, en ze dan gewoon kort opwarmen in een zachte oven.

Voor een vegetarisch Berloumi aperitiefhapje laat je de chorizo gewoon weg. Sprenkel dan een beetje citroensap over de gebakken spruiten voor wat extra effect.

Dit is ook een leuk recept of hapje als je Berloumi op de gourmet wil klaarmaken.

Berloumi fries

Het feestbeest onder de Berloumi-aperitiefhapjes: deze Berloumi-frietjes van Berloumi. Echte party stuff. Eenvoudig te bereiden. Pimp them high, pimp them high, …

To bring these Berloumi fries to fruition, we’d like to direct you to this specialized page. You’ll find a number of variations of this classic from our Dairy.

Snack with baked Berloumi and zucchini

Deze Berloumi-courgetterolletjes zijn de vegetarische versie van de spekrolletjes hierboven. Snij een rechte courgette met de groentenschaaf in lange plakjes en wikkel de plakjes courgette stevig om een balkje Berloumi. Het volstaat om de rolletjes gewoon aan te bakken op de open kant, waar geen courgette rond is.

Berloumi-aperitiefhapje, courgette en berloumi

Bruschetta with Berloumi

Berloumi-aperitiefhapje: bruschetta met berloumi

Als je het echt gemakkelijk wil dan zijn deze bruschetta met Berloumi iets voor jou. In de winkel haalden we gewoon een stokbrood en tomatentapenade. Berloumi niet, want dat hebben wij in De Zuivelarij altijd in stock.

Snij het brood schuin in sneetjes van een halve centimeter en toast onder de grill. Daarna snij je de Berloumi in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter en bak ze kort aan in de pan. Zorg dat ze goed gekleurd zijn. Als laatste stap doe je de tapenade en de gebakken Berloumi op het getoaste brood. Dit supersimpele hapje is nu klaar om te serveren!

These simple bruschetta with our Berloumi Ricotta and tomato are also very tasty.

Tasty From Us‘ also previously made this ketobruschetta with our Berloumi. They made the sweet potato bruschetta.