Korte bedrijfsvoorstelling

+

David De Coster 2017

Elk product zijn boerderij

In 2014 begon ik eerder toevallig Halloumi te maken met mijn cursisten in hotelschool Gent. Ik zag een gat in de markt. Berloumi vond heel makkelijk zijn weg en is nu een vaste waarde bij elke retailer. In 10 jaar groeiden we met weinig eigen middelen en veel schulden tot een winstgevend productiebedrijf met 2.1 mio omzet. Dit is de korte versie !

Berloumi

2

Ricotta maken we van de kaaswei die overblijft nadat we van volle koemelk Berloumi hebben gemaakt .  Van 1000 liter melk maken we 150 kg Berloumi . Vervolgens koken we de kaaswei naar 90°C en scheppen we er nog eens 30 kg ricotta af.

Bij een kaas als Berloumi een heel zoete kaaswei overblijft en hoe zoeter de wei hoe beter de ricotta. We 'enkel' kaaswei gebruiken en geen mager melkpoeder toevoegen. De Berlaarse melk zodanig goed is dat ook in de kaaswei nog voldoende vetten overblijven. We de ricotta kunnen homogeniseren tot een romiger product met minder korrel.

In onze Zuivelarij maken we de lekkerste ricotta omdat:

Omdat de grondstof voor onze ricotta gratis is willen we graag al onze ricotta kwijt.

Berlare wordt wel eens het Palermo van het noorden genoemd en dat is niet omwille van zijn lange misdaadgeschiedenis. 

Cannoli uit Berlare

Die naam heeft het volledig te danken aan de heerlijke verse cannoli die er gemaakt worden. De gefrituurde, aan de binnenkant met chocolade bekleedde, deegrolletjes komen uit Sicilië.  Ze worden gevuld met heerlijk zoete ricotta van Berlaarse bodem.

De cannoli zoals wij ze maken bestaan uit: 35 gram koekje 90 gram vulling.  Kleiner kan.  Qua voedingswaarde kan je dit vergelijken met een stevige eclair.

De stalen

Groen bestek

Feestelijke koffie

Populaire pistache

Funky hazelnoot

Frisse sinaasappel

Bedankt voor de aandacht. Wij zouden het in ieder geval leuk vinden als we op één of andere manier kunnen samenwerken en zo onze kaaswei reststroom kunnen valoriseren in een uniek product.