Berloumi voor iedereen.

Berloumi is sinds enkele weken in Colruyt, Okay en Spar te verkrijgen. Vanaf begin juni ook in alle Delhaizewinkels. Naar aanleiding daarvan, en meer bepaald van de verlaagde prijs die daarmee gepaard gaat, hebben we het gevoel dat we ons naar onze andere winkeliers moeten verantwoorden.

We begrijpen hun bekommernissen (of moeten we zeggen ergernissen). Het is mede door de vele eetwinkels, slagerijen, kaaswinkels, traiteurs en speciaalzaken dat Berloumi op korte tijd een sterk merk geworden is. Zonder hen was dat zeker niet gelukt. Als jong bedrijf met een betrekkelijk nieuw product is het onmogelijk om deze stap over te slaan. De kleinere, lokale winkel is steeds op zoek naar vernieuwende producten en het moet redelijk frustrerend zijn om het nu overal, en vaak goedkoper, te zien liggen.

Het is mede door het enthousiasme en de vakkennis van de vele eetwinkels, slagerijen, kaaswinkels, traiteurs en speciaalzaken dat Berloumi op korte tijd een sterk merk geworden is. Zonder hen was dat zeker niet gelukt!

Om de innovatieve, creatieve en rendabele kaasmakerij uit te bouwen die we voor ogen hebben kunnen we onmogelijk enkel aan de speciaalzaken leveren. Er zijn er namelijk niet zo heel veel van. Halloumi kaas is ook geen luxeproduct waar een navenante prijs kan worden voor gevraagd. In landen waar hij gebruikelijk wordt gegeten is het een dagdagelijkse kaas in een lager prijssegment. We hebben dat ook altijd zelf voor ogen gehouden. We willen van Berloumi een voor de consument vlot toegankelijk en betaalbaar product maken. Berloumi, overal, altijd, voor iedereen!

De retailers willen al langer Berloumi in hun rek. Voor ons zijn dergelijke grote klanten de enige manier om voldoende omzet te genereren. Voldoende omzet om verder te kunnen investeren in kwaliteit, efficiëntie, voedselveiligheid en ecologie. En om uiteindelijk ons product betaalbaar te houden voor de consument. De retailers nemen nu veel meer af dan onze gemiddelde groothandel. Het zou onlogisch zijn om hen daar een veel hogere prijs voor aan te rekenen. In combinatie met hun dodelijke efficiëntie komt Berloumi daar uiteindelijk goedkoper in de winkel te liggen. Van ons moet dat niet. Maar het is wel zo.

Het is niet zo dat wij de winkeliers willen gebruiken hebben om Berloumi bekend te maken. Het is gewoon een logisch gevolg van kleinschalig en zonder noemenswaardige middelen met een betrekkelijk nieuw product te beginnen. Je bent blij met je eerste winkel en de andere volgen.

We investeren nog altijd heel veel tijd en energie in leveringen aan kleinere winkels, cateraars en groothandelaars. Met plezier want we zijn ons bewust van de impact die ze hebben op onze producten.

We merken ook dat de speciaalzaken niet noodzakelijk minder maar vaak zelfs meer gaan verkopen. Omdat Berloumi een herkenbaar product is geworden. Het grootste deel van hun klanten beseft allicht ook heel goed dat de kleinere winkel een wat hogere prijs moet aanrekenen omwille van zijn service, specialiteit, nabijheid, schaalgrootte en kwaliteit.

De beslissing om met Berloumi ook voor retail te kiezen is dus een weloverwogen strategische beslissing waarvan we hopen dat het de juiste is.

Terzelfder tijd werken we ook aan nieuwe producten. Zo is er onze Berloumi Geit en Berloumi Bio die niet in retail liggen. viVie en een ander nieuw product waar we sterk in geloven is de Labneh uit onze Zuivelarij.

Groetjes

David & Team Zuivel

Deel dit bericht als je dat wil!

About the author

2 comments on “Berloumi voor iedereen.”

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *